26 Temmuz 2012

Tilda Bebekler

Bu bebekleri nasıl keşfettim hatırlamıyorum. Ama bilgisayarın başında saatlerce araştırdım.Sonra bir yerden kalıplarını buldum.Ama detaylarda sıkıntılıydı biraz. İmdadıma sevgili arkadaşım Gülşen yetişti.(Hollanda da yaşıyor) Sadece bahsettim ona hemen o akşam siparişi verdi.Nasıl duygulandım anlatamam.Burdan da teşekkür etmek istiyorum arkadaşıma.Kargoda bayağı bir bekledi ama geldiler
sonunda ve hemen diktim tabii.










24 Temmuz 2012

Nakış


Can sıkıntısı işte. Elimde bir işim yoktu kestim diktim işledim.Ve bu kasenin içi doldu.





















Biraz Nostalji

Biraz nostalji. Babam benim doğduğum zamanlarda almış bu ceylanları.(Nurlar içinde yatsın)Bütün çocukluğum, genç kızlığım boyunca gözümün önündeydi.Sonra orası burası kırıldı bir baktım yazlığa kadar gitmiş. Birgün gözüme ilişti boynu kırık, oraya bir çiçek kondurmuş annem.Hani bakarız ama görmeyiz ya.Öyle oldu işte.Sanki o gün görmüşüm ilk gibi ben bunu alıyorum dedim anneme.Tamir ettim ve evde en çok görebileceğim yere yerleştirdim. Benimle yaşıttı ve babam almıştı.Şimdi evdeki en kıymetli aksesuarlarımdan biri. Birde balerin kızlarım var onlar gibi kıymetli.


 On yıl kadar önceydi.Kumuyla çok ünlü olan bir adaya gittik.Pırıl pırıl bir deniz ve daha önce görmediğimiz bir kum.Kum çok kıymetli ya çıkışta kontrol yapılıyor.Sigara paketine sakladık.(Çaldık yani)Ben uygun bir kase buldum deniz yıldızlarını içine attım.Oda evin baş köşesinde.Kaç kez taşındık hatırlamıyorum, her yere geldi bizimle.Hiç dökülmedi bir kum tanesi bile. O kadar kıymetli yani.


 Eşimin dedesinin evinde depremden sağlam çıkan birkaç eşyasından biri bu saat. Bildiğimiz klasik gümüş rengiydi.Yıllardır atmaya kıyamıyorum ama bir türlü içime sinmiyor. Hep diyorum bu sanal alem bir derya diye. Orada rastladığım bir saat, dedenin saatine değişim yaşattı. Ama bu son hali değil.  Ve güzel balerin kızlarım....






Yine eşimin dedesinin evinde gördüğüm aylarca bu benim olsun diye baktığım dolap.Ecza dolabı olarak kullanılıyor orada. Bir zaman sonra bizim evimize geldi.Ben hemen boyattım, bizim evde de yıllarca ecza dolabı vazifesini yaptı. En son evimize geldiğimizde görevi değişti ve salona yerleşti.Ben maneviyatına daha çok yakıştığına inanıyorum.






Bu da çok eski bir çerçeve. Yine babamdan hatıra.İçinda nasıl bir resim vardı hatırlamıyorum. Ben yıllar önce bu resmi yerleştirmiştim.Ve benim için çok kıymetli olanlardan.


Vee. En özel olanı bu herhalde. Çünkü hikayesi babaanneme belki onun da annesine uzanıyordur  Bu o yörede gelinlerin giydiği bir kaftandı aslında. Otuz yıl annemin sandığında bir on yıl kadarda benim bohçalarımda bekledi.Bir gün elimde makas motifleri kesmeye başladım ama ne yapacağımı bilmiyorum.Aldım motifleri gittim Nur ablaya.(O her anlamda örnek almaya çalıştığım; becerikli, donanımlı, ayakları yere basan bizim özelimiz, dünya güzeli bir kadın) Tabi çok güzel bir projeyle döndüm eve. İşte sonuç...




Karma

Bazen resimleri yerleştirirken ne yazacağımı bilemiyorum. Sadece onlar konuşsun istiyorum.Ama bayağı bir çalışmışım sanki.

                                                 Keçeden çiçek yaptığım şef önlükleri

                                                                  Oğlumun yastıkları


                          Brezilya nakışını yeni öğrendiğimde yapmıştım bu tabloları 



                                                                  Punch nakışı tablo

  


                                         Belsudan aldığım Judith & Kathryn tablo


                              Suda eriyen telayla yaptığım çınar yapraklı sehpa örtüsü



Bu tabloyu yaparken orjinal temayı bulamamıştım. Fotokopi çektirip bayağı zorlanarak işlemiştim. Kaç yıl çekmecede bekledi bilmiyorum. En sonunda kendisine en çok yakışan yerini buldu bence.   



                                                      Kanaviçeyi çok seviyorum ben.



                                              Artan dantellerle yaptığım lavanta keseleri



                              Bunu internette gezinirken görmüştüm, tabii dayanamadım yaptım.


Kurdele nakışı balerin